sep 2006
Harley
Eindelijk een paar foto's van Harley.In afwachting van een fotoalbum moeten we het even doen met deze foto's.

DSC01695

DSC01697
|
Topic gaat naar Stal Sintels in Breda.
De kogel is door de kerk.Stal Sintels wordt het nieuwe verblijf van Topic.Hij zal daar een nieuwe carriere in het mennen beginnen.Vorige woensdag was hij gaan proberen en het beviel hem uitstekend.

100_8508

Hij zal daar een heerlijk leven hebben op een prachtig domein waar hij met liefde zal verzorgd worden.
Het afscheid was een beetje emotioneel,maar we hebben een goed gevoel over zijn nieuw verblijf.

Vandaag reed Jana met Topic voor de laatste keer een wedstrijd op de interclub in het Groenhof te Oud-Turnhout.Het werd een prachtig afscheid met een eerste plaats in de E5 en een vierde (geklasseerd) plaats in de A5.Een mooier afscheid was niet denkbaar.

DSC01788


Nu het tijdperk Topic is afgesloten,kan Jana zich volledig concentreren op Harley.Het zal nodig zijn ,want hij moet nog flink getraind worden vooraleer er sprake is van een eerste wedstrijd.
|
Kurr in Wiekevorst
In augustus werden we opgebeld door het New Forest stamboek,waarbij Jana en Topic gevraagd werden om een kurr op muziek te demonstreren op de landbouwdag in Wiekevorst.
Natuurlijk gingen we graag op het aanbod in.Vandaag vond deze landbouwdag plaats. Er vonden vele activiteiten plaats zoals wedstrijden voor trekpaarden,merriekeuringen,een vogelshow en dus ook de demo van Jana en Topic.Jana moest wel improviseren want er was eigenlijk geen sprake van een reglementaire piste,maar enkel een afgebakende grasweide.Niettemin trok ze uitstekend haar plan en Topic heeft mooi kunnen showen als een echte hengst.
Als beloning voor haar demo kreeg Jana een mooie witte zadelonderlegger met het embleem van het New Forest stamboek en de Belgische vlag.Stijlvol! Toffe ervaring.
|
Eerste schooldag
Vrijdag heeft Jana haar eerste schooldag doorgebracht in haar nieuwe school,de provinciale middenschool St. Godelieve,gelegen in het provinciaal domein Ter Rivierenhof.Het was tevens haar eerste kennismaking met het middelbaar onderwijs. Een hele aanpassing!
Vincent gaat nu naar het tweede jaar in het Atheneum te Deurne. Voor hem was de eerste schooldag al meer routine.

Arjan heeft zijn grafische studies in het Sisa beeindigd en heeft besloten een heel andere weg in te slaan.Vanaf 11 september gaat hij een hogeschoolopleiding dierenzorg volgen. Het is een nieuwe praktijkgerichte bachelorstudie die hij gaat volgen in de St. Lievens Hogeschool te Sint Niklaas.Een paar weken geleden hebben we het reistraject met de trein al eens uitgeprobeerd en dat valt zeer goed mee.Arjan lijkt zeer gemotiveerd.
|
Beter laat dan nooit: Nieuwvliet
Alhoewel we al een tijdje terug zijn ,heb ik de tijd nog niet gevonden om foto's te posten van Nieuwvliet. Bij deze is dat dan goedgemaakt. Je kan ze hier bewonderen.

Luc
|