jan 2006
Houtkachel vervolg
Zoals gezegd werd de nieuwe houtkachel donderdag geleverd en de eerste tegenslag was een feit: door het transport was het hittebestendige glas gebarsten. Gelukkig had de leverancier een hittebestendige tape om het glas tijdelijk te herstellen in afwachting van een nieuw,zodat we toch konden stoken met onze nieuwe aanwinst.

De eerste avond stoken was niet meteen een succes.We hadden evengoed met gasmaskers in onze living kunnen zitten.Niet alleen trok de schouw niet onmiddellijk,zodat veel rook via de luchtinlaten achteraan de kachel naar buiten kwam,maar kwam er ook veel rook uit de kachel zelf via allerlei kieren en spleten. Hij lekte zelfs vocht. Alsof dit nog niet genoeg was kleefde er in korte tijd een vieze donkerbruine teeraanslag op de ruit ,zodat er van het mooie vlammenspel niet veel te zien was. Het leek wel alsof het veelbelovende "airwash" systeem niet veel waard was.

Zo gebeurde het dat wij in het putje van de winter in plaats van lekker warm te zitten,met onze ramen wagenwijd open de rook naar buiten moesten krijgen.Op dat moment dacht ik dat ik de grootste miskoop van mijn leven had gedaan.Maar na een halfuurtje koppig doorstoken kwam de kentering: plotseling trok de schouw aan en verminderde de uitwaseming van de kachel zelf.Zelfs de vuile teeraanslag op de ruit loste op. Na een uurtje werkte de kachel perfect met een prachtig zicht op de vlammen.Het werd 28C in de kamer.Zonder de rook was het best geslaagd.

Vandaag hebben we een tweede maal gestookt en nu waren er geen problemen. Ik vermoed dat de kachel fabriek af met met een speciaal vet was ingesmeerd en dat hij letterlijk in het begin moest drooggestookt worden om de vervelende bijwerkingen te laten verdwijnen.Ook schijnt het te zijn dat een koude schouw slecht of niet trekt. Dat verklaart de gebrekkige werking de eerste keer.Vandaag stelde dit probleem zich niet,maar ik weet niet waarom.In ieder geval konden we genieten van een gezellige warmte zonder rook.

Luc

|
Sport op zondag
Slecht weekend op sportief gebied.
Vincent verloor met de scholieren zijn wedstrijd met 8-4. Ik zelf verloor met Sac de wedstrijd tegen Rico-Hubertus met 4-2 ondanks veldoverwicht gedurende de hele wedstrijd.Zij waren alleen dodelijk efficient.

Luc

|
Houtkachel
In december hebben wij een houtkachel besteld van Dru,daar we al lang droomden van een gezellige en sfeervolle warmtebron in de living.Het heeft langer geduurd dan verwacht maar morgen(donderdag) komt men de kachel installeren. Nu nog genoeg hout sprokkelen en we zullen het hier eens goed warm stoken!

big_DRU78 multi met achtergrond 150 dpi(1)
|
Xbox 360
Gisteren bericht gekregen van Game Mania dat de bestelde Xbox 360 voor Vincent is binnengekomen.Vincent ging bijna door het dak toen hij het nieuws hoorde en zit nu nagelbijtend af te wachten tot we vrijdag naar de winkel gaan waar hij zijn geliefde speeltje eindelijk in zijn armen kan sluiten.Ik verwacht veel volk aan de deur de komende dagen Winking
Luc

|
Gescoord !
Vandaag gespeeld tegen Select en eindelijk heb ik nog eens kunnen scoren! Een strakke knal in de rechter winkelhaak. Een mooie goal al zeg ik het zelf en bovendien de openingstreffer.Uiteindelijk waren we ook sterker en we wonnen verdiend met 2-6.
We hebben nu twee opeenvolgende overwinningen te pakken,maar volgende week tegen Riko-Hubertus wordt het een pak lastiger.

Luc
|
Zakendiner in Mechelen.
Gisteren ben ik met een paar collega's naar Mechelen geweest om daar gezellig te gaan tafelen in een Grieks restaurant.Alhoewel ik geen viseter ben, heb ik een dorade schotel genomen en het was zeer lekker.
Mijn baas is een Mechelaar en hij heeft ons mooie hoekjes en kantjes van de binnenstad laten zien.(en ook gezellige kroegjes).De historische kern van Mechelen is mooi gerestaureerd en het was de moeite om daar eens rond te wandelen.Een geslaagde avond!
Luc

|
Sport op zondag
Vincent had al vroeg een wedstrijd tegen Groen-Wit,maar spijtig genoeg werd er verloren met 5-9.

Zelf moest ik de eerste wedstrijd na de winterstop spelen tegen Pergola United en eindelijk hebben we nog eens kunnen winnen met 4-2.Eerst kwamen we in de tweede helft op voorsprong met 3-0,maar omdat we dat wat saai vonden lieten we de tegenstrever terugkomen tot 3-2. Gelukkig scoorde de Witte in de laatste minuut de 4-2.
Voor mij persoonlijk was het een wedstrijd in mineur,daar ik een rode kaart moest incasseren vlak voor rusten.Ik vond me goed in de wedstrijd zitten,maar samen met mijn tegenstrever werd ik dus uitgesloten na wat geduw en getrek. Sad

Luc|
Uitslag winterdressuur
Vandaag heeft Jana een mooi resultaat behaald op de dressuurwedstrijd in manege St. Hubert te Kapellen.
In de E8 proef eindigde ze 5de op 48 deelnemers met 61,875%.
In de E5 proef eindigde ze 2de op 27 deelnemers met 65,5%.
In het E8 klassement staat ze nog steeds aan de leiding met nog twee wedstrijddagen te gaan,maar haar voorsprong is geslonken.Volhouden Jana!
|
Winterdressuur
Morgen neemt Jana deel aan de derde manche van de Winter Indoor dressuur trofee in memoriam Abbe A. Jacobs op manege St Hubert te Kapellen. Ze heeft een voorlopige eerste plaats in het klassement van de E8 proef te verdedigen.
|
Sportactiviteiten
Vandaag reed Jana twee proeven in het Azelhof te Lier. Zij werd tweede in de E5 en zevende in de E8.

Vincent speelde een wedstrijd tegen Kapellen.Uitslag: 6-6
|
Bioscoop
Vandaag met Arjan,Vincent en Timmy(een vriend van Vincent) naar de film King Kong geweest. Alhoewel de film traag op gang komt krijg je een lawine van spectaculaire actiebeelden over je heen. Vooral King Kong en zijn gevechten met dino's zijn overweldigend. Als je weet dat Lord Of The Ring regisseur Peter Jackson deze film gemaakt heeft, dan heb je wel een idee wat je kan verwachten,vooral op het gebied van digitale special effects. En eerlijk gezegd,het was weer verbluffend als je van dit soort actiefilms houdt.
De film duurt drie uur en ik heb de jongens niet gehoord,dus ik veronderstel dat ze net zo geboeid hebben gekeken als ik.

posterhuge
|
Verlof!
Ik begin het nieuwe jaar met een weekje verlof. Over een goede start gesproken!
Vandaag even langs geweest op het werk om nieuwjaar te vieren en ik heb een mooie geschenkkorf vol met lekkers van mijn medewerkers gekregen.Gevaarlijk voor de lijn.
Zalig weekje in het vooruitzicht.

Luc

|
Gelukkig Nieuwjaar
Aan iedereen die wij kennen wensen wij uiteraard een fantastisch 2006. Dat al uw wensen werkelijkheid worden.
Ikzelf heb het jaar al zeer goed ingezet:met een kanjer van een snotvalling! Met oudejaarsavond was ik goed ziek,maar vandaag is het iets beter.Ik heb een weekje verlof voor de boeg,dus hopelijk gaat het snel over.

Luc
|