mrt 2006
Balans seizoen 2005-2006
Hierbij de resultaten van onze club Fc Sac in de reeks Veteranen H voor het seizoen 2005-2006.
Zoals je kan zien zijn we een echte middenmoter. We kenden een sterke terugronde na een zeer zwak begin van de competitie.We staan echter op de juiste plaats in de rangschikking.Beter was niet mogelijk.
Met 5 doelpunten ben ik niet echt tevreden,maar ik kende geen kwetsuren en ook fysiek kon ik goed mee.Uiteindelijk was het een vrij rimpeloos seizoen zonder al te veel problemen om een ploeg op het veld te krijgen.
Hopelijk doen we volgende jaargang minstens even goed en kunnen we misschien een paar plaatsjes stijgen in de rangschikking.

Luc


Afbeelding 1

Afbeelding 2
|
Jana is jarig!
Ik heb nog niet veel tijd gehad om iets te schrijven,maar voor de dag om is moet er toch nog gemeld worden dat onze dochter vandaag 12 jaar wordt.
Proficiat Jana van ons allemaal.We zijn gaan eten met haar samen met een goede vriend van ons,maar daarover later meer.
Het was lekker en gezellig,maar nu zijn we moe. Slaapwel!
|
Gastenboek
Vanaf vandaag is er een gastenboek beschikbaar op deze site.Wij nodigen iedereen uit om leuke berichtjes achter te laten.Hopelijk wordt er geen misbruik gemaakt van onze gastvrijheid,zoals ik al dikwijls op andere plaatsen heb zien gebeuren.
Veel plezier gewenst en veel schrijfgenot !

Luc

|
Barcelona
Zaterdag vertrekt Arjan voor een week met zijn schoolkameraden naar Barcelona.Dat belooft een geinig feestje te worden.Arjan ziet er enorm naar uit,maar Penny vindt het niet zo leuk,want zij moet achterblijven.
Zaterdagavond doen we hem weg naar de bus.
|
Overtuigende overwinning
Zoals eerder vermeld moesten we zondag aantreden tegen dezelfde ploeg als de week ervoor,maar dan op verplaatsing.Ook ditmaal wonnen we en het was heel wat overtuigender:St Aloysius-Sac 0-6
Toegegeven,het was een zwakke ploeg,maar ons eigen spel verliep heel wat vlotter dan de vorige week.
Volgende zondag spelen we al de laatste wedstrijd van het seizoen.Als we deze wedstrijd ook nog winnen, eindigen we met 31 punten stevig in de middenmoot.Dan hebben we toch nog een geslaagde campagne en vooral een geslaagde terugronde achter de rug,na een desastreuze start van de competitie.

Luc

|
Kaderdag
Op donderdag 16 maart was ik met een aantal collega's uitgenodigd op de jaarlijkse kaderdag van ons bedrijf.In het mooie complex van Alden Biesen in Bilzen wachtte ons een dagje team building activiteiten.Het was prachtig weer maar ijskoud.Na het vervullen van de opdrachten zoals kruisboogschieten,paalklimmen,puzzelen enz...konden we genieten van een lekkere en goed georganiseerde BBQ.Een goede afsluiter en een geslaagde dag.
|
Heidepony's aan de top!
Vandaag werd de finale gereden van de Trofee in memoriam ABBE A. JACOBS 2005-2006 voor de pony's in manege St Hubert. Het werd een totale overwinning voor De Heidepony's.
In het dagklassement kregen we in de E8 volgende uitslag:
1) Jitske
2) Jana
3) Emilie
In het dagklassement van de E5:
1) Emilie
2) Jana en Jitske
In het algemene en definitieve klassement pony's E8:
Winnend finalist: Jana
In het algemene en definitieve klassement pony's E5:
Winnend finalist: Emilie
Jana werd hier vierde,maar op het moment van schrijven heb ik nog geen officiele uitslag.In de loop van de volgende dagen kunnen we die vinden op de site van La Chevauchée.

Proficiat aan allen voor deze schitterende uitslag.

Enkele sfeerfoto's van onze blitse meiden.


Finale St. Hubert

Finale St. Hubert_1

Finale St. Hubert_3

Finale St. Hubert_4

En na inspanning volgt er ook ontspanning:

DSC01488
|
Voetbal op zondag
Op zondag speelden we met Sac tegen St. Aloysius,een ploeg uit de onderste regionen van de rangschikking.Ondanks een overtuigende 4-0 overwinning en een mooie goal van mezelf,vond ik het een moeilijke wedstrijd.De ploeg draaide soms vierkant en met de rust stond het maar 1-0 en dan nog via een own-goal.
Door het toeval veroorzaakt door de uitgestelde wedstrijden moeten we volgende week op verplaatsing tegen dezelfde ploeg.Hopelijk verloopt het spel dan wat vlotter.
|
Young Stables
Zaterdag nam Jana deel aan een winterdressuur in de Young Stables in Zandhoven.
Topic had een zenuwachtige dag en in de E5 eindigde ze vijfde op zes deelnemers.In de A5 echter was ze derde en geclasseerd.Toch nog een goed resultaat.
Ik moest werken en Katia stond er alleen voor. In de zompige weide reed ze onmiddellijk vast,maar ze kreeg vlug hulp van de mensen van Young Stables om haar met de tractor uit het slijk te trekken.Ik vrees dat het niet de laatste keer zal zijn dat dit gebeurd.

Luc


|
Winterdresuur in het Azelhof
Vorige zaterdag heeft Jana deelgenomen aan de winterwerking dressuur van De Trens in het Azelhof.Voor de eerste maal reed ze daar de A5 en de E5 op provinciaal niveau.Ze trad dus in het strijdperk tegen meer ervaren ruiters en het was dan ook meer bedoeld als oefening en kennismaking met het provinciaal niveau.De uitslag verraste ons dan ook totaal: Jana en Topic wonnen beide proeven! Jana was apetrots en wij natuurlijk ook. Happy

De bekers
|
Een dagje aan zee.
Vorige week woensdag heb ik samen met Vincent en Jana mijn schoonmoeder naar Wenduine gebracht. Zij zal daar drie weken in een revalidatiecentrum verblijven.
Van de gelegenheid maakte ik met de kinderen gebruik om een strandwandeling te maken.Het was een stralend zonnige dag ,maar ijskoud.De wandeling op een stuk strand tussen Wenduine en Den Haan was kort wegens de koude,maar de prachtige natuur gaf een overweldigend gevoel.
Kijk hier zelf maar.

Luc

|
Computer
Na flink sparen en een beetje sponsoring heeft Jana eindelijk haar nieuwe computer kunnen aanschaffen. Ze is in de wolken want nu moet ze niemand meer lastigvallen om eens te kunnen chatten of surfen en alle foto's en filmpjes van haar geliefde Topic kan ze nu op haar eigen PC zetten.
Voor de liefhebbers:

Jana heeft een Pentium 4 Prescott met 3.0 Ghz kloksnelheid en 2 mb cache op een Msi 915P/G Combo moederbord met PCI Express interface.
Tevens bevindt zich aan boord een Geforce XFX 6600 GT 128 mb PCI-Express videokaart, 1 Gb DDR PC 3200 ram geheugen, een DVD rom , een 160 Gb grote harde schijf en een draadloze netwerkkaart. Dit alles draait op Windows XP SP2.

Alle onderdelen heb ik zelf zorgvuldig uitgekozen en laten samenstellen in functie van de beschikbare middelen en ik denk dat ze nu wel een goed presterend PCtje heeft. Vincent heeft er toch al met begerige ogen naar gekeken en maakt zich zeer ongerust over het feit dat zijn zus misschien wel een snellere computer heeft dan hijzelf.

Luc
|
Geen voetbal op zondag
Zondag was er geen voetbal wegens een laat sneeuwoffensief.'s Morgens was alles volledig ondergesneeuwd en iedereen , KVV incluis was volledig verrast.Wij zijn dan maar met de honden een flinke boswandeling gaan maken en het was grappig om zien dat het na de middag perfect voetbalweer was.
Typisch Belgische weersomstandigheden zeker.
|
Jumping met Willow
Vorige zondag heeft Jana gesprongen met Willow in de oefenjumping georganiseerd door Thomas.
Leuk om zien,kleine Jana met grote Willow.

Jana en WillowWillow
Willow jumptWillow_1
|