apr 2006
Jumping
Vandaag was er een wedstrijd jumping bij de Heidepony's. Naar goede gewoonte mochten Simon en ik opdraven om jury te spelen.Wegens het slechte weer hadden we de trailer tot tegen de rand van de piste geduwd,zodat we droog onze taak konden uitvoeren.
Jana reed de wedstrijd met Willow en deed het zeer goed. Ze won in haar groep met zeven deelnemers! Tweemaal een foutloos parcour en de barrage was overbodig.Bravo ook voor Willow of "Mister Willy" zoals Jana altijd zegt.Hij deed het voortreffelijk.
Jana wou de wedstrijd met Topic niet rijden,omdat ze morgen met hem een dressuurwedstrijd heeft in 't Groenhof in Oud-Turnhout.Uit ervaring weten we dat dit dan geen goed idee zou zijn.

Luc
|
Met Johan naar Dessel.
Zondagochtend om 9.00 uur stond ik met Johan al in het centrum van Dessel om onze mountainbike tocht te starten.We spraken af om de groene en blauwe route te volgen.
Toevallig werd op hetzelfde moment en op bijna hetzelfde parcour een toertocht door een mountainbike club georganiseerd.Het gevolg was dat we constant met grote groepen fietsers samenreden.Die mannen(en vrouwen!) hielden er een vrij hoog tempo op na dat voor mij wat te hoog gegrepen was.Johan had gemakkelijk kunnen volgen,maar was zo vriendelijk om zich op mijn tempo te richten.Niettemin was het een geslaagde tocht aan een bij momenten pittig tempo en we legden zonder stoppen,een kleine eetpauze van een paar minuten niet meegeteld, 41 km af.Voor mezelf was ik zeer tevreden dat ik deze afstand had afgelegd in een constant tempo en voor 99% offroad.
Leuk en voor herhaling vatbaar.

Luc

|
Diepenbeek
Zaterdag 22 april nam Jana de eerste keer deel aan een officiele MSP wedstrijd in Diepenbeek.
Na een lange rit in de wagen begon ze eerst aan de E8 proef.Hoewel wij vonden dat ze een mooie proef reed,liep Topic volgens de jury te diep.Daar werd ze zwaar op afgerekend en ze eindigde dertiende op zeventien.Ze was heel ontgoocheld.
In de A5 proef reed ze weer mooi en ditmaal vond de jury het ook. Ze werd beloond met een zesde plaats,wat een mooie prestatie is als je de kwaliteit van het deelnemersveld in acht neemt.Je kan het filmpje van haar proef hier bekijken.Jana was nu tevreden. Een goede start in het MSP circuit.
|
Met Vincent naar Kasterlee
Vandaag ben ik met Vincent gaan mountainbiken in Kasterlee.We hebben de blauwe en groene route gereden waarbij we 27 km bosroute verteerden.Dit was veeeel beter dan in Lille.Veel technischer,afwisselend en gewoon leuk.De zandgrond lag er gelukkig vrij droog en goed berijdbaar bij.Vincent doet dat goed,zowel fysiek als technisch. Geslaagde tocht!.
|
Werken op de manege
Op paasmaandag zijn we met de meeste ouders en ruitertjes op de manege gaan helpen om te zorgen dat Carine een nieuwe omheining rond de pistes kan plaatsen.Nadat Simon met een kleine buldozer,die door Hugo "gearrangeerd" was,de oude palen had uitgetrokken en al het nog bruikbare materiaal was verzameld,hebben de meisjes met echt teamwork de nieuwe planken met carboline ingesapt. Een volledig palet planken was op een recordtijd volledig afgehaspelt. Knap werk!
Als beloning kregen we een bord lekkere spagetti als middageten. Dat smaakte voortreffelijk.Spijtig genoeg heb ik geen foto's getrokken.
Nu nog wachten op de "all weather" bodembedekking.
|
Rood in Lille
Zondag ben ik terug naar De Lilse Bergen geweest om de rode route te rijden.Deze was toch iets meer uitdagend en technischer dan de blauwe,maar voor de geharde mtb'er waarschijnlijk slechts een mooi oefenparcourtje. Zelf vond ik het een onderhoudende tocht,maar ik heb nog veel te leren.

Luc
|
Fietstochtje met Vincent
Vandaag ben ik samen met Vincent mijn nieuwe fiets gaan testen in de Lilse Bergen.Daar is een centrale startplaats van 3 Bloso-mountainbikeroutes.Wij kozen voor de blauwe route van 16 km. Blauw zou moeten staan voor een gemiddelde moeilijkheidsgraad,waar groen voor de beginners is en rood voor de ervaren mtb'er.
Alhoewel Vincent en ik nauwelijks ervaring hebben in mtb,kan je de blauwe route moeilijk beschouwen als een veeleisend parcour.Ook al rijdt je voor 90% offroad,de meeste stukken zijn niet bepaald van een hoge moeilijkheidsgraad,om het woord saai niet te moeten gebruiken.Hiermee wil ik niet gezegd hebben dat het geen mooie route is,maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat een echte mtb'er hier zijn gading vindt.Laat ons zeggen dat je vooral je conditie kan trainen. De rode route is voor een volgende keer: hopelijk biedt die wat meer uitdaging.
Wat mijn fiets betreft,dat viel 100% mee.Je voelt wel degelijk het verschil als je wat meer geld spendeert aan kwaliteit.Alleen met de spd pedalen heb ik nog wat moeite.Ik moet nog wat zoeken om mijn schoenen snel vast te klikken,maar dat verbetert wel als ik meer met de fiets rij.
Afspreken met Johan is de volgende stap,dat zal iets pittiger worden vrees ik.

Luc
|
Nieuwe fiets
Gisteren ben ik mijn nieuwe fiets gaan afhalen: Een MTB Trek fuel 80.
Sinds ik een keer met Johan ben gaan mountainbiken, heb ik de smaak te pakken gekregen.Maar ik had nood aan een goede fiets om ten volle van deze sport te kunnen genieten.Het is dus een Trek geworden,het merk waarmee ook Lance Armstrong zijn Tours mee gewonnen heeft.Of ik er ook zulke prestaties mee ga halen valt echter te betwijfelen. Happy
Op de foto is de fiets nog kraaknet,dat is intussen al iets minder.

Luc


Fuel 80
|
Wandelen
Vorige maandag gingen we wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen.Dit is een natuurpark in de buurt van Maasmechelen in Limburg. Het is een echt wandel- en fietsparadijs.Via de toegangspoort Mechelse Heide maakten we een wandeling van 10 km. Jana en Vincent gingen tegen hun zin mee,maar alhoewel ze het niet zullen toegeven,hebben ze zich goed geamuseerd.

DSC01519

DSC01538
|
Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen.
Zoals eerder vermeld waren we met Jana's verjaardag gaan eten met Guy en Tammi. Guy is een jarenlange vriend van ons en een oude schoolkameraad van mij. We zaten samen in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen. Hij studeerde uiteindelijk als dokter af in Antwerpen en bouwde een medische carrière uit in de States,meer bepaald in North Carolina.Hij leerde er ook zijn vrouw Tammi kennen.We hielden altijd contact en hij bleef een dierbare vriend voor ons.In 1991 maakten we zelfs een prachtige en onvergetelijke reis naar NC,een vakantie om nooit meer te vergeten.
Nu en dan komt hij nog eens op bezoek in België.Daar hij een verwoed fietser is had hij het plan opgevat om deel te nemen aan de Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen en dan nog wel voor de volledige afstand van 260 km! Daarom had hij ons verzocht om tijdens zijn deelname Tammi op te vangen en hem een beetje logistieke en morele steun te geven.
Zo gebeurde het dat wij ons(Luc,Katia en Tammi)op 1 april(geen grap!) op de eikenberg bevonden om Guy daar een eerste keer te treffen.Daarna volgden we hem tot aan de aankomst om hem nog wat steun te bieden indien nodig.Het landschap in de streek rond Oudenaarde was wondermooi ,maar voor de renners aartsmoeilijk met al die bulten en bultjes.Spijtig genoeg heb ik niet veel goede foto's kunnen nemen daar ik mijn aandacht moest besteden aan het maneuvreren van de auto tussen verschillende groepen renners op de smalle kronkelige wegen.Toch een paar foto's om de sfeer weer te geven.

DSC01507

Guy was gestopt bij een inwoner langs de route die als een barmhartige Samaritaan water aan het uitdelen was aan dorstige renners.

DSC01502

Wachten op de Eikenberg tot Guy passeert.

DSC01511

Sfeerbeeld van de aanloop naar de Muur van Geeraartsbergen.
|
The blues
Vandaag is het de laatste dag van mijn vakantie en dan ben ik nooit erg happy.Ik had 2 weken verlof en het lijkt dan altijd dat de dagen te kort zijn om te doen wat ik zou willen doen.
Zelfs het journaal bijhouden werd moeilijk.Vanaf morgen val ik terug in de routine van de werkende mens en hoop ik de site terug wat beter op te volgen.Ik zit momenteel wat te suffen op de bank omdat we vannacht pas om 2.30 uur in ons bed lagen na het bijwonen van een dressuurgala in Moorsele bij Roeselare. Het was mooi maar vermoeiend.(afstand enkel was 130 km). Tijd om het journaal wat bij te schrijven!
Luc

|