mei 2006
Mountainbiken met Vincent
Daar de jumpingwedstrijd op de Heidepony's wegens het slechte weer van de voorbije dagen niet doorging(de piste lag onder water), had ik nog eens tijd om met Vincent te gaan mountainbiken.Uitzonderlijk was het vandaag nog eens redelijk en droog weer,maar de regen van de voorbije dagen had zijn sporen nagelaten.We gingen naar Lille,alhoewel deze route niet meteen de meest spectaculaire is,maar ik hoopte dat de modder daar niet overheerste.Uiteindelijk lag het parcour zeer zwaar,maar was het goed berijdbaar,enkele uitzonderingen niet meegerekend,zoals je op de foto's kan zien.We reden de groene en rode route,goed voor 26 km.Misschien niet zoveel,maar het zware parcour zorgde voor de nodige training.

Luc

DSC01612

DSC01609
|
Wedstrijden Jana en Topic
Vorige zondag in Vlimmeren had Jana een complete offday. Ze was totaal de kluts kwijt en wou zelfs haar tweede proef niet meer rijden.
Gisteren in Dendermonde in de MSP wedstrijd op de Rijbaan Piet heeft ze zich goed herpakt.
Op een schandalige slechte piste(onbegrijpelijk dat zoiets voor een MSP wedstrijd wordt toegestaan) reed ze propere proeven en ze was tevreden over zichzelf,hoewel men karig met de punten was. Maar als Jana tevreden is zijn wij ook tevreden.
|
Oogontsteking Topic vervolg
Deze avond had Jana les. Er was van de zwelling niet veel meer te merken,dus haar les kon gewoon doorgaan.
Gelukkig viel het allemaal goed mee. Zoals het nu is zal ze zondag gewoon kunnen deelnemen aan de wedstrijd in Vlimmeren.
|
Topic heeft een oogontsteking !
Toen ik Jana gisteren naar de manege bracht,merkten we een ernstige zwelling op aan Topics linkeroog. Het was zo dik dat hij zijn oog niet meer open kreeg.Hij gaf ook de indruk dat het pijn deed.Onmiddellijk de dierenarts gebeld.Deze kon echter niets in het oog vinden,zodat Topic waarschijnlijk zich gestoten heeft in zijn stal of tijdens het rollen iets in zijn oog gekregen heeft.
We moeten Topic nu tweemaal per dag verzorgen met een oogzalf, iets wat hij niet vanzelf laat gebeuren natuurlijk.
Vandaag bleek echter dat de zwelling grotendeels verdwenen was. Het valt dus goed mee,tot grote blijdschap van Jana. Ze had al een paar traantjes gelaten bij het noodgedwongen hardhandig verzorgen van haar pony.Waarschijnlijk is het ergste voorbij. Happy

Luc

|
Met Arjan en Vincent naar Kasterlee
Vandaag ben ik met Arjan en Vincent gaan mountainbiken in Kasterlee.Het weer was ideaal,niet te warm en niet te koud.Voor Arjan had ik een fiets gehuurd,maar dat sloeg wat tegen.De versnellingen hadden hun beste tijd gehad en gaven tijdens de rit wat problemen.Maar Arjan maakte er het beste van en het werd een geslaagde tocht.We reden dezelfde toer zoals twee weken terug met Jana en 6A,maar natuurlijk aan een hoger tempo.Het was echte fun om met mijn twee zonen deze tocht te maken.Hopelijk doen we het nog eens over,maar dan met een betere fiets.Geniet mee met onderstaande foto's.

DSC01601

DSC01602

Luc
|
Jana wint A5 in Massenhove.
Vandaag namen Jana en Topic deel aan de provinciale E5 en A5 proeven in manege MRC te Massenhove.
Na een teleurstellende vierde plaats(op 5) in de E5,zegevierde ze in de A5.Na de eerste proef was ze zeer teleurgesteld en met nog meer verbetenheid begon ze aan de A5.Met succes! Ze reed een mooie proef en behaalde de eerste plaats met 63,3% .Je kan haar proef hier bekijken.Natuurlijk was ze apetrots Happy
|
Opendeurdag Hogeschool Sint Niklaas.
Gisteren zijn we met Arjan en Penny naar de Hogeschool in Sint Niklaas gereden. Arjan heeft interesse om de opleiding agro en bio technieken, afdeling dierenzorg te volgen en er was zaterdag een opendeur.We hebben iemand van de docenten kunnen spreken en het spreekt Arjan enorm aan.Zoals de zaken er nu voorstaan zal hij de opleiding in oktober starten.
|
Mountainbiken met 6A
Dinsdag ging ik met Jana en haar klas naar Kasterlee om een dagje te mountainbiken.Met een twintigtal kinderen en een vijftal begeleiders werd het een schitterende dag.De zon was van de partij en iedereen had er zin in.Jana legde met haar klas een kleine veertig km af in het bos,wat een flinke prestatie is voor deze twaalfjarigen.Samen met een deel van de begeleiding en een harde kern onder de leerlingen legde ik nog een extra rondje af van een tiental km,waarbij er eens goed werd doorgevlamd(naar onze normen).
's Avonds was het jonge volkje totaal op.Jana kroop als een zombie om 20.00 uur in haar bed om er twaalf uur later pas uit te komen.
Ik heb er in ieder geval van genoten.

Luc

|
Wedstrijd in Oud Turnhout
Maandag 1 mei nam Jana deel aan een wedstrijd van de Trens in manege 't Groenhof in Oud Turnhout.In de proeven E5 en A5 werd ze respectievelijk derde en zesde op 9 en 15 deelnemers.In de E5 was ze geklasseerd.In de A5 won ze haar eerste punten.Ze reed mooie proeven.Goe bezig Jana en Topic !.

DSC01586
|