Jana en Harley
Ongelukje !
Toen Katia gisteren Harley op de trailer wou zetten,trapte onze lieve hengst met zijn fijne hoefje op haar voet. Met als gevolg een pijnlijke breuk. Katia heeft nu minstens vier weken gips aan haar been.
Leuke hobby !
|
Jana en Harley verhuizen naar Dressuurstal De Jong
De kogel is door de kerk. Na lang twijfelen heeft Jana de knoop doorgehakt. Vanaf heden heeft Harley zijn stal in Dressuurstal De Jong.
Na bijna vier mooie jaren op de Heidepony's,waar Jana met Topic de basis van dressuur en paardrijden grondig aangeleerd kreeg,werd het tijd om met Harley een stapje verder te zetten in haar ontwikkeling als dressuur amazone.Na reeds een tijdje begeleid te zijn door Angela De Jong,leek het ons en Jana beter om de overstap te maken.
Jana en Harley zijn nu begonnen met de eerste wedstrijden in de Wintertrens met reeds mooie resultaten.
|
Wedstrijd op Stal Sintels in Breda
Vorige zaterdag reden Jana en Harley een eerste wedstrijdje op Stal Sintels.Het was een speciale proef voor beginnende ruiters en jonge pony's. Jana werd mooi tweede en Harley zorgde voor bewonderende blikken.

DSC00023

Op Sintels
|
Harley's eerste "wedstrijd"
Gisteren werd er een dressuurwedstrijd georganiseerd op manege De Heideponys.Jana en Harley deden mee "buiten wedstrijd",omdat Harley natuurlijk nog lang niet klaar is om aan een echte wedstrijd deel te nemen.Ze voerden een eenvoudige proef zonder galop uit.Harley was zeer braaf en het was leuk om hem eens te laten kennis maken met de sfeer van een dressuurwedstrijd.Jana was apetrots op haar nieuwe pony en het moet gezegd,ze straalden allebei.

Harleys eerste wedstrijd
|
Harley
Eindelijk een paar foto's van Harley.In afwachting van een fotoalbum moeten we het even doen met deze foto's.

DSC01695

DSC01697
|
Topic gaat naar Stal Sintels in Breda.
De kogel is door de kerk.Stal Sintels wordt het nieuwe verblijf van Topic.Hij zal daar een nieuwe carriere in het mennen beginnen.Vorige woensdag was hij gaan proberen en het beviel hem uitstekend.

100_8508

Hij zal daar een heerlijk leven hebben op een prachtig domein waar hij met liefde zal verzorgd worden.
Het afscheid was een beetje emotioneel,maar we hebben een goed gevoel over zijn nieuw verblijf.

Vandaag reed Jana met Topic voor de laatste keer een wedstrijd op de interclub in het Groenhof te Oud-Turnhout.Het werd een prachtig afscheid met een eerste plaats in de E5 en een vierde (geklasseerd) plaats in de A5.Een mooier afscheid was niet denkbaar.

DSC01788


Nu het tijdperk Topic is afgesloten,kan Jana zich volledig concentreren op Harley.Het zal nodig zijn ,want hij moet nog flink getraind worden vooraleer er sprake is van een eerste wedstrijd.
|