Kids
Eerste schooldag
Vrijdag heeft Jana haar eerste schooldag doorgebracht in haar nieuwe school,de provinciale middenschool St. Godelieve,gelegen in het provinciaal domein Ter Rivierenhof.Het was tevens haar eerste kennismaking met het middelbaar onderwijs. Een hele aanpassing!
Vincent gaat nu naar het tweede jaar in het Atheneum te Deurne. Voor hem was de eerste schooldag al meer routine.

Arjan heeft zijn grafische studies in het Sisa beeindigd en heeft besloten een heel andere weg in te slaan.Vanaf 11 september gaat hij een hogeschoolopleiding dierenzorg volgen. Het is een nieuwe praktijkgerichte bachelorstudie die hij gaat volgen in de St. Lievens Hogeschool te Sint Niklaas.Een paar weken geleden hebben we het reistraject met de trein al eens uitgeprobeerd en dat valt zeer goed mee.Arjan lijkt zeer gemotiveerd.
|
Schoolfeest Jana
Zaterdag had Jana een schoolfeest.Het is haar laatste jaar op deze school.Het schoolfeest is voor haar dan ook een soort van afscheidsfeest.
Reeds geruime tijd had ze hiervoor een salsadans ingeoefend en samen met haar danspartner bracht ze een mooie uitvoering.Kijk zelf naar haar knappe dans.
|
Met Arjan en Vincent naar Kasterlee
Vandaag ben ik met Arjan en Vincent gaan mountainbiken in Kasterlee.Het weer was ideaal,niet te warm en niet te koud.Voor Arjan had ik een fiets gehuurd,maar dat sloeg wat tegen.De versnellingen hadden hun beste tijd gehad en gaven tijdens de rit wat problemen.Maar Arjan maakte er het beste van en het werd een geslaagde tocht.We reden dezelfde toer zoals twee weken terug met Jana en 6A,maar natuurlijk aan een hoger tempo.Het was echte fun om met mijn twee zonen deze tocht te maken.Hopelijk doen we het nog eens over,maar dan met een betere fiets.Geniet mee met onderstaande foto's.

DSC01601

DSC01602

Luc
|
Jana is jarig!
Ik heb nog niet veel tijd gehad om iets te schrijven,maar voor de dag om is moet er toch nog gemeld worden dat onze dochter vandaag 12 jaar wordt.
Proficiat Jana van ons allemaal.We zijn gaan eten met haar samen met een goede vriend van ons,maar daarover later meer.
Het was lekker en gezellig,maar nu zijn we moe. Slaapwel!
|
Computer
Na flink sparen en een beetje sponsoring heeft Jana eindelijk haar nieuwe computer kunnen aanschaffen. Ze is in de wolken want nu moet ze niemand meer lastigvallen om eens te kunnen chatten of surfen en alle foto's en filmpjes van haar geliefde Topic kan ze nu op haar eigen PC zetten.
Voor de liefhebbers:

Jana heeft een Pentium 4 Prescott met 3.0 Ghz kloksnelheid en 2 mb cache op een Msi 915P/G Combo moederbord met PCI Express interface.
Tevens bevindt zich aan boord een Geforce XFX 6600 GT 128 mb PCI-Express videokaart, 1 Gb DDR PC 3200 ram geheugen, een DVD rom , een 160 Gb grote harde schijf en een draadloze netwerkkaart. Dit alles draait op Windows XP SP2.

Alle onderdelen heb ik zelf zorgvuldig uitgekozen en laten samenstellen in functie van de beschikbare middelen en ik denk dat ze nu wel een goed presterend PCtje heeft. Vincent heeft er toch al met begerige ogen naar gekeken en maakt zich zeer ongerust over het feit dat zijn zus misschien wel een snellere computer heeft dan hijzelf.

Luc
|
Verjaardagsfeestje Judith.
Gisteren is Jana naar een verjaardagsfeestje van Judith,haar klasgenootje, geweest.Carina,de mama van Judith had een origineel idee: de kinderen een skiles laten volgen in de overdekte skipiste van Cassablanca.
Pret verzekerd en de kinderen hebben genoten! Spijtig genoeg zijn de meeste foto's van slechte kwaliteit omdat ze genomen moesten worden door een dikke ruit.Toch een paar geslaagde kiekjes:


Jana en JudithDSC01432

DSC01421DSC01431

DSC01428DSC01426


|
Sportactiviteiten
Vandaag reed Jana twee proeven in het Azelhof te Lier. Zij werd tweede in de E5 en zevende in de E8.

Vincent speelde een wedstrijd tegen Kapellen.Uitslag: 6-6
|
Bioscoop
Vandaag met Arjan,Vincent en Timmy(een vriend van Vincent) naar de film King Kong geweest. Alhoewel de film traag op gang komt krijg je een lawine van spectaculaire actiebeelden over je heen. Vooral King Kong en zijn gevechten met dino's zijn overweldigend. Als je weet dat Lord Of The Ring regisseur Peter Jackson deze film gemaakt heeft, dan heb je wel een idee wat je kan verwachten,vooral op het gebied van digitale special effects. En eerlijk gezegd,het was weer verbluffend als je van dit soort actiefilms houdt.
De film duurt drie uur en ik heb de jongens niet gehoord,dus ik veronderstel dat ze net zo geboeid hebben gekeken als ik.

posterhuge
|
Geschenkjes.
Vandaag was het geschenkjesdag.Niets gezelliger dan pakjes onder de kerstboom:
Voor Jana een dvd en ruitersokken,voor Vincent een game en een boek en voor Arjan strips en ook een dvd.
Voor Katia was er een mooi fotoboek.

AOE IIIThe grudge
DvdKlifkronieken

|
Schoolrapport
Zowel Jana,Vincent als Arjan hebben een rapport zonder onvoldoendes.Een beter kerstgeschenk is voor ons niet denkbaar.
Zalig kerstfeest voor iedereen!
|
De kinderen.
Vandaag was de laatste dag examen voor Vincent en het was meteen de zwaarste brok: wiskunde ! Volgende week weten we de resultaten. Duimen !

Morgen heeft Jana een wedstrijd dressuur in St Hubert in Kapellen.Zal het weer zo goed zijn als vorige keer? Wordt vervolgd.

Arjan is het hele weekend naar zijn vriendin. Dat gebeurd wel meer tegenwoordig.Hij wordt groot en begint zijn eigen leven te leiden. That's life. We zullen er moeten aan wennen dat hij langzaam zijn vleugels uitslaat.
|