Jana en Topic
Pas de deux
Een tijdje terug vroeg Martha,de nieuwe eigenaar van Topic,aan Jana om een show te geven met Topic op de hengstenkeuring van New Forest te Geel.Een vraag waarop Jana maar al te graag aan voldeed.Uiteindelijk werd er gevraagd om een pas de deux te doen , samen met Christianne en Blackwell Bo Diddly,een mooi hengstje.Alhoewel het zeer kort dag was en er maar 1 keer kon geoefend worden, slaagden beide combinaties er toch in om een mooie show te geven.
De kurr kan je hier bekijken.(Demo hengstenkeuring Geel)

Topic en Bo
|
Kurr in Wiekevorst
In augustus werden we opgebeld door het New Forest stamboek,waarbij Jana en Topic gevraagd werden om een kurr op muziek te demonstreren op de landbouwdag in Wiekevorst.
Natuurlijk gingen we graag op het aanbod in.Vandaag vond deze landbouwdag plaats. Er vonden vele activiteiten plaats zoals wedstrijden voor trekpaarden,merriekeuringen,een vogelshow en dus ook de demo van Jana en Topic.Jana moest wel improviseren want er was eigenlijk geen sprake van een reglementaire piste,maar enkel een afgebakende grasweide.Niettemin trok ze uitstekend haar plan en Topic heeft mooi kunnen showen als een echte hengst.
Als beloning voor haar demo kreeg Jana een mooie witte zadelonderlegger met het embleem van het New Forest stamboek en de Belgische vlag.Stijlvol! Toffe ervaring.
|
Beter laat dan nooit: Nieuwvliet
Alhoewel we al een tijdje terug zijn ,heb ik de tijd nog niet gevonden om foto's te posten van Nieuwvliet. Bij deze is dat dan goedgemaakt. Je kan ze hier bewonderen.

Luc
|
Naar Nieuwvliet aan zee.
Morgen vertrekken we met Jana en Topicvoor een week naar Nieuwvliet vlakbij Cadzand.We gaan naar dezelfde plek als vorig jaar.Jana ziet er enorm naar uit en ook voor Topic is dit echt vakantie.
Laat ons hopen dat het weer toch nog een beetje meevalt,want het weekend kondigt zich zeer nat aan.
Zelf kunnen wij(Luc en Katia) geen hele week blijven,want we konden deze periode geen verlof krijgen.In het weekend biedt Micheline ons gastvrijheid aan en in de week proberen we ook nog eens te komen.
Als ik de kans krijg om mooie foto's te trekken,zal ik ze hier uiteraard posten.

Luc

|
MSP Ternat
Zaterdag was er een MSP wedstrijd in Ternat. Om 6 uur stonden we op om ons voor te bereiden op een rit van 70 km. Het was een mooie locatie,maar het inspireerde Jana en Topic niet tot grote prestaties.Ze reden een vrij kleurloos parcour en eindigden dan ook in de E8 en in de A5 in de grijze middenmoot.
Na elke proef werd er telkens in groep een ereronde gereden.Met al die mooie kontjes is Topic dan altijd op zijn best !

MSP Ternat
|
Jumping bij de Heidepony's
Vandaag(maandag) was er een jumpingwedstrijd op de manege. Jana deed zowel met Topic als met Willow mee.
Zoals gewoonlijk toonde Topic zich een echte laagvlieger en moest Willow wat aangepord worden.Topic weigerde echter een paar keer en met Willow vergat Jana een sprong. Toch werd ze met Willow nog tweede in haar groep.
Zoals gewoonlijk speelde ik met Simon voor jurylid en samen geven we dan de hele dag commentaar op alles en iedereen,wat voor de nodige leute en plezier zorgt. Winking

Luc

|
Wedstrijd in Brabo.
Gisteren reed jana een wedstrijd in Brabo.In de E5 en de A5 haalde ze respectievelijke een vijfde en een zesde plaats.Ze reed mooie proeven en ze was tevreden.Meer moet dat niet zijn.
|
Wedstrijden Jana en Topic
Vorige zondag in Vlimmeren had Jana een complete offday. Ze was totaal de kluts kwijt en wou zelfs haar tweede proef niet meer rijden.
Gisteren in Dendermonde in de MSP wedstrijd op de Rijbaan Piet heeft ze zich goed herpakt.
Op een schandalige slechte piste(onbegrijpelijk dat zoiets voor een MSP wedstrijd wordt toegestaan) reed ze propere proeven en ze was tevreden over zichzelf,hoewel men karig met de punten was. Maar als Jana tevreden is zijn wij ook tevreden.
|
Oogontsteking Topic vervolg
Deze avond had Jana les. Er was van de zwelling niet veel meer te merken,dus haar les kon gewoon doorgaan.
Gelukkig viel het allemaal goed mee. Zoals het nu is zal ze zondag gewoon kunnen deelnemen aan de wedstrijd in Vlimmeren.
|
Topic heeft een oogontsteking !
Toen ik Jana gisteren naar de manege bracht,merkten we een ernstige zwelling op aan Topics linkeroog. Het was zo dik dat hij zijn oog niet meer open kreeg.Hij gaf ook de indruk dat het pijn deed.Onmiddellijk de dierenarts gebeld.Deze kon echter niets in het oog vinden,zodat Topic waarschijnlijk zich gestoten heeft in zijn stal of tijdens het rollen iets in zijn oog gekregen heeft.
We moeten Topic nu tweemaal per dag verzorgen met een oogzalf, iets wat hij niet vanzelf laat gebeuren natuurlijk.
Vandaag bleek echter dat de zwelling grotendeels verdwenen was. Het valt dus goed mee,tot grote blijdschap van Jana. Ze had al een paar traantjes gelaten bij het noodgedwongen hardhandig verzorgen van haar pony.Waarschijnlijk is het ergste voorbij. Happy

Luc

|
Jana wint A5 in Massenhove.
Vandaag namen Jana en Topic deel aan de provinciale E5 en A5 proeven in manege MRC te Massenhove.
Na een teleurstellende vierde plaats(op 5) in de E5,zegevierde ze in de A5.Na de eerste proef was ze zeer teleurgesteld en met nog meer verbetenheid begon ze aan de A5.Met succes! Ze reed een mooie proef en behaalde de eerste plaats met 63,3% .Je kan haar proef hier bekijken.Natuurlijk was ze apetrots Happy
|
Wedstrijd in Oud Turnhout
Maandag 1 mei nam Jana deel aan een wedstrijd van de Trens in manege 't Groenhof in Oud Turnhout.In de proeven E5 en A5 werd ze respectievelijk derde en zesde op 9 en 15 deelnemers.In de E5 was ze geklasseerd.In de A5 won ze haar eerste punten.Ze reed mooie proeven.Goe bezig Jana en Topic !.

DSC01586
|
Jumping
Vandaag was er een wedstrijd jumping bij de Heidepony's. Naar goede gewoonte mochten Simon en ik opdraven om jury te spelen.Wegens het slechte weer hadden we de trailer tot tegen de rand van de piste geduwd,zodat we droog onze taak konden uitvoeren.
Jana reed de wedstrijd met Willow en deed het zeer goed. Ze won in haar groep met zeven deelnemers! Tweemaal een foutloos parcour en de barrage was overbodig.Bravo ook voor Willow of "Mister Willy" zoals Jana altijd zegt.Hij deed het voortreffelijk.
Jana wou de wedstrijd met Topic niet rijden,omdat ze morgen met hem een dressuurwedstrijd heeft in 't Groenhof in Oud-Turnhout.Uit ervaring weten we dat dit dan geen goed idee zou zijn.

Luc
|
Diepenbeek
Zaterdag 22 april nam Jana de eerste keer deel aan een officiele MSP wedstrijd in Diepenbeek.
Na een lange rit in de wagen begon ze eerst aan de E8 proef.Hoewel wij vonden dat ze een mooie proef reed,liep Topic volgens de jury te diep.Daar werd ze zwaar op afgerekend en ze eindigde dertiende op zeventien.Ze was heel ontgoocheld.
In de A5 proef reed ze weer mooi en ditmaal vond de jury het ook. Ze werd beloond met een zesde plaats,wat een mooie prestatie is als je de kwaliteit van het deelnemersveld in acht neemt.Je kan het filmpje van haar proef hier bekijken.Jana was nu tevreden. Een goede start in het MSP circuit.
|
Werken op de manege
Op paasmaandag zijn we met de meeste ouders en ruitertjes op de manege gaan helpen om te zorgen dat Carine een nieuwe omheining rond de pistes kan plaatsen.Nadat Simon met een kleine buldozer,die door Hugo "gearrangeerd" was,de oude palen had uitgetrokken en al het nog bruikbare materiaal was verzameld,hebben de meisjes met echt teamwork de nieuwe planken met carboline ingesapt. Een volledig palet planken was op een recordtijd volledig afgehaspelt. Knap werk!
Als beloning kregen we een bord lekkere spagetti als middageten. Dat smaakte voortreffelijk.Spijtig genoeg heb ik geen foto's getrokken.
Nu nog wachten op de "all weather" bodembedekking.
|
Heidepony's aan de top!
Vandaag werd de finale gereden van de Trofee in memoriam ABBE A. JACOBS 2005-2006 voor de pony's in manege St Hubert. Het werd een totale overwinning voor De Heidepony's.
In het dagklassement kregen we in de E8 volgende uitslag:
1) Jitske
2) Jana
3) Emilie
In het dagklassement van de E5:
1) Emilie
2) Jana en Jitske
In het algemene en definitieve klassement pony's E8:
Winnend finalist: Jana
In het algemene en definitieve klassement pony's E5:
Winnend finalist: Emilie
Jana werd hier vierde,maar op het moment van schrijven heb ik nog geen officiele uitslag.In de loop van de volgende dagen kunnen we die vinden op de site van La Chevauchée.

Proficiat aan allen voor deze schitterende uitslag.

Enkele sfeerfoto's van onze blitse meiden.


Finale St. Hubert

Finale St. Hubert_1

Finale St. Hubert_3

Finale St. Hubert_4

En na inspanning volgt er ook ontspanning:

DSC01488
|
Young Stables
Zaterdag nam Jana deel aan een winterdressuur in de Young Stables in Zandhoven.
Topic had een zenuwachtige dag en in de E5 eindigde ze vijfde op zes deelnemers.In de A5 echter was ze derde en geclasseerd.Toch nog een goed resultaat.
Ik moest werken en Katia stond er alleen voor. In de zompige weide reed ze onmiddellijk vast,maar ze kreeg vlug hulp van de mensen van Young Stables om haar met de tractor uit het slijk te trekken.Ik vrees dat het niet de laatste keer zal zijn dat dit gebeurd.

Luc


|
Winterdresuur in het Azelhof
Vorige zaterdag heeft Jana deelgenomen aan de winterwerking dressuur van De Trens in het Azelhof.Voor de eerste maal reed ze daar de A5 en de E5 op provinciaal niveau.Ze trad dus in het strijdperk tegen meer ervaren ruiters en het was dan ook meer bedoeld als oefening en kennismaking met het provinciaal niveau.De uitslag verraste ons dan ook totaal: Jana en Topic wonnen beide proeven! Jana was apetrots en wij natuurlijk ook. Happy

De bekers
|
Jumping met Willow
Vorige zondag heeft Jana gesprongen met Willow in de oefenjumping georganiseerd door Thomas.
Leuk om zien,kleine Jana met grote Willow.

Jana en WillowWillow
Willow jumptWillow_1
|
Aanhangwagen.
Vandaag hebben we de paardentrailer waar we Topic in vervoeren,naar de dealer in Arendonk gebracht,zodat eindelijk de beschadigde plaat van de zijwand kan hersteld worden. Deze beschadigde plaat zat er reeds in bij de aankoop vorig jaar,maar we hadden hem toen dringend nodig en het was er intussen niet meer van gekomen om het te laten herstellen.Ook de remmen moeten eens nagezien worden,want de voorbije winter waren de wielen een paar keer geblokkeerd bij het vertrek.Bijzonder lastig als je dan juist naar een wedstrijd vertrekt.Volgens de dealer mogen we de rem niet meer optrekken als de trailer voor meerdere weken blijft stilstaan.
|
Gevallen!
Het moest er eens van komen met Topic.Na de voorbije dagen al een paar keer goed gebokt te hebben,was het gisteren prijs.Na een onverwachte bok in stap nam Jana een mooie duik richting grond en landde onzacht met haar rug op het zand.Ze heeft wat last van spierpijn,maar het lijkt vandaag wel mee te vallen.Hopelijk kan ze zaterdag in goede conditie aan haar wedstrijd beginnen op St. Hubert.
|
Uitslag winterdressuur
Vandaag heeft Jana een mooi resultaat behaald op de dressuurwedstrijd in manege St. Hubert te Kapellen.
In de E8 proef eindigde ze 5de op 48 deelnemers met 61,875%.
In de E5 proef eindigde ze 2de op 27 deelnemers met 65,5%.
In het E8 klassement staat ze nog steeds aan de leiding met nog twee wedstrijddagen te gaan,maar haar voorsprong is geslonken.Volhouden Jana!
|
Winterdressuur
Morgen neemt Jana deel aan de derde manche van de Winter Indoor dressuur trofee in memoriam Abbe A. Jacobs op manege St Hubert te Kapellen. Ze heeft een voorlopige eerste plaats in het klassement van de E8 proef te verdedigen.
|
Wedstrijd met Willow
Op haar laatste wedstrijd in manege St Hubert op 20 november,zorgde Jana voor een primeur.Voor de eerste maal reed ze een proef met een paard ipv een pony.
Willow is het paard waarmee Katia recreatieve ritjes maakt,maar dat belette deze ongewone maar leuke combinatie niet om een goed resultaat neer te zetten.

Willow
|