Familie
Nieuwvliet
Gisteren zijn we aangekomen in het huisje dat Micheline gehuurd heeft in Nieuwvliet.Het weer viel best mee al was het wel wat wisselvallig.We maakten een mooie fietstocht langs het strand en Jana ging uiteraard al eens rijden met Topic.Voor hem was het al direct vakantie.Hij mocht op een zandwei,daarna op een gewone wei en als afsluiter nog een ontspannen ritje op het strand.'s Avonds begon het wel te gieten voor een paar uur,maar uiteindelijk droogde het wel op.We zijn ook nog lekker gaan eten in de Boekanier,waar het wel zeer druk was.
Vandaag op dit moment van schrijven is het weer droog en rustig,hopelijk blijft het zo.
|
Vakantie voorbij.
Wegens onze jaarlijkse vakantie,die we trouwens gewoon thuis hebben doorgebracht,ben ik er niet aan toegekomen om het journaal bij te houden.
Nochtans is er genoeg gebeurd om te vermelden.Gelukkig allemaal leuke dingen.
Belangrijk vooral is dat alle kids het schooljaar met vrucht hebben beeindigd.Een pak van ons hart!
Het grote nieuws wat Jana betreft is de aankoop van een nieuwe pony: Harley ,een 3 jarige hengst.Wat onvermijdelijk was,zal nu moeten gebeuren:met spijt in het hart moeten we Topic te koop zetten,daar Jana stilaan te groot wordt.Dat worden nog moeilijke momenten als Topic vertrekt.
Meer info, foto's en misschien een filmpje van Harley volgen nog.

Luc

|
Wandelen
Vorige maandag gingen we wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen.Dit is een natuurpark in de buurt van Maasmechelen in Limburg. Het is een echt wandel- en fietsparadijs.Via de toegangspoort Mechelse Heide maakten we een wandeling van 10 km. Jana en Vincent gingen tegen hun zin mee,maar alhoewel ze het niet zullen toegeven,hebben ze zich goed geamuseerd.

DSC01519

DSC01538
|
Gastenboek
Vanaf vandaag is er een gastenboek beschikbaar op deze site.Wij nodigen iedereen uit om leuke berichtjes achter te laten.Hopelijk wordt er geen misbruik gemaakt van onze gastvrijheid,zoals ik al dikwijls op andere plaatsen heb zien gebeuren.
Veel plezier gewenst en veel schrijfgenot !

Luc

|
Een dagje aan zee.
Vorige week woensdag heb ik samen met Vincent en Jana mijn schoonmoeder naar Wenduine gebracht. Zij zal daar drie weken in een revalidatiecentrum verblijven.
Van de gelegenheid maakte ik met de kinderen gebruik om een strandwandeling te maken.Het was een stralend zonnige dag ,maar ijskoud.De wandeling op een stuk strand tussen Wenduine en Den Haan was kort wegens de koude,maar de prachtige natuur gaf een overweldigend gevoel.
Kijk hier zelf maar.

Luc

|
Nieuw glas.
Vandaag eindelijk een nieuw hittebestendig glas ontvangen voor de houtkachel,maar ik heb het zelf moeten monteren.Gelukkig was dat in vijf minuutjes gefikst.Morgen gaan we nog eens lekker stoken.

Luc

|
Houtkachel vervolg
Zoals gezegd werd de nieuwe houtkachel donderdag geleverd en de eerste tegenslag was een feit: door het transport was het hittebestendige glas gebarsten. Gelukkig had de leverancier een hittebestendige tape om het glas tijdelijk te herstellen in afwachting van een nieuw,zodat we toch konden stoken met onze nieuwe aanwinst.

De eerste avond stoken was niet meteen een succes.We hadden evengoed met gasmaskers in onze living kunnen zitten.Niet alleen trok de schouw niet onmiddellijk,zodat veel rook via de luchtinlaten achteraan de kachel naar buiten kwam,maar kwam er ook veel rook uit de kachel zelf via allerlei kieren en spleten. Hij lekte zelfs vocht. Alsof dit nog niet genoeg was kleefde er in korte tijd een vieze donkerbruine teeraanslag op de ruit ,zodat er van het mooie vlammenspel niet veel te zien was. Het leek wel alsof het veelbelovende "airwash" systeem niet veel waard was.

Zo gebeurde het dat wij in het putje van de winter in plaats van lekker warm te zitten,met onze ramen wagenwijd open de rook naar buiten moesten krijgen.Op dat moment dacht ik dat ik de grootste miskoop van mijn leven had gedaan.Maar na een halfuurtje koppig doorstoken kwam de kentering: plotseling trok de schouw aan en verminderde de uitwaseming van de kachel zelf.Zelfs de vuile teeraanslag op de ruit loste op. Na een uurtje werkte de kachel perfect met een prachtig zicht op de vlammen.Het werd 28C in de kamer.Zonder de rook was het best geslaagd.

Vandaag hebben we een tweede maal gestookt en nu waren er geen problemen. Ik vermoed dat de kachel fabriek af met met een speciaal vet was ingesmeerd en dat hij letterlijk in het begin moest drooggestookt worden om de vervelende bijwerkingen te laten verdwijnen.Ook schijnt het te zijn dat een koude schouw slecht of niet trekt. Dat verklaart de gebrekkige werking de eerste keer.Vandaag stelde dit probleem zich niet,maar ik weet niet waarom.In ieder geval konden we genieten van een gezellige warmte zonder rook.

Luc

|
Houtkachel
In december hebben wij een houtkachel besteld van Dru,daar we al lang droomden van een gezellige en sfeervolle warmtebron in de living.Het heeft langer geduurd dan verwacht maar morgen(donderdag) komt men de kachel installeren. Nu nog genoeg hout sprokkelen en we zullen het hier eens goed warm stoken!

big_DRU78 multi met achtergrond 150 dpi(1)
|
Kerstfeestje bij Robert en Nadine
Gisteren waren we uitgenodigd bij Robert en Nadine om samen met de rest van de familie een uitgesteld kerstfeestje te vieren.
Zij hadden veel moeite gedaan om hun huis half te verbouwen zodat de grote groep zonder problemen kon ontvangen worden.
Er wachtte ons een schitterend buffet en zelfs een jeneverstalletje ontbrak niet.Een geslaagde avond!
Bedankt Robert en Nadine voor jullie inspanningen.

Om een beetje van de sfeer te proeven kan je hier de foto's zien.
|
Weekendactiviteiten.
Vandaag met Sac roemloos ten onder gegaan tegen de leider Dynamo Niel met forfaitcijfers:8-0.Verder commentaar overbodig.

Ook Vincent verloor met de scholieren,maar scoorde wel zelf.

Dan deed Jana het beter in haar dressuurwedstrijd op St. Hubert.Tweemaal geklasseerd met een 8ste plaats op 40 en een 3de plaats op 25,wat haar €16 aan prijzengeld opleverde.Kan ze weer sparen voor haar computer.

Luc
|
Deze week
Niks speciaal gebeurd deze week.
Vandaag met Sac een wedstrijd gespeeld tegen Michelangelo.Het was al veel beter dan vorige week en het werd uiteindelijk 1-1.

Vandaag ook met Jana de kerstboom versierd.Zij houdt van de sfeer en het versieren en ik laat haar gewoon haar zin doen.Door haar goede smaak en creativiteit komt dat altijd in orde.

Luc
|
Harre 2005
In het weekend van 11 november gingen we met de familie Keymolen naar Harre,vlakbij Durbuy. Het was zeer gezellig.
Hier vindt je de foto's
|
Doordeweeks
Gewone dag in de week.Iedereen naar school of gaan werken. 's Avonds moet Vincent trainen bij AKC en Jana moet haar Topic rijden.
Morgen ben ik vrij,maar er staat al veel op mijn agenda.

Luc
|