Sportief
Mountainbiken met Vincent
Daar de jumpingwedstrijd op de Heidepony's wegens het slechte weer van de voorbije dagen niet doorging(de piste lag onder water), had ik nog eens tijd om met Vincent te gaan mountainbiken.Uitzonderlijk was het vandaag nog eens redelijk en droog weer,maar de regen van de voorbije dagen had zijn sporen nagelaten.We gingen naar Lille,alhoewel deze route niet meteen de meest spectaculaire is,maar ik hoopte dat de modder daar niet overheerste.Uiteindelijk lag het parcour zeer zwaar,maar was het goed berijdbaar,enkele uitzonderingen niet meegerekend,zoals je op de foto's kan zien.We reden de groene en rode route,goed voor 26 km.Misschien niet zoveel,maar het zware parcour zorgde voor de nodige training.

Luc

DSC01612

DSC01609
|
Mountainbiken met 6A
Dinsdag ging ik met Jana en haar klas naar Kasterlee om een dagje te mountainbiken.Met een twintigtal kinderen en een vijftal begeleiders werd het een schitterende dag.De zon was van de partij en iedereen had er zin in.Jana legde met haar klas een kleine veertig km af in het bos,wat een flinke prestatie is voor deze twaalfjarigen.Samen met een deel van de begeleiding en een harde kern onder de leerlingen legde ik nog een extra rondje af van een tiental km,waarbij er eens goed werd doorgevlamd(naar onze normen).
's Avonds was het jonge volkje totaal op.Jana kroop als een zombie om 20.00 uur in haar bed om er twaalf uur later pas uit te komen.
Ik heb er in ieder geval van genoten.

Luc

|
Met Johan naar Dessel.
Zondagochtend om 9.00 uur stond ik met Johan al in het centrum van Dessel om onze mountainbike tocht te starten.We spraken af om de groene en blauwe route te volgen.
Toevallig werd op hetzelfde moment en op bijna hetzelfde parcour een toertocht door een mountainbike club georganiseerd.Het gevolg was dat we constant met grote groepen fietsers samenreden.Die mannen(en vrouwen!) hielden er een vrij hoog tempo op na dat voor mij wat te hoog gegrepen was.Johan had gemakkelijk kunnen volgen,maar was zo vriendelijk om zich op mijn tempo te richten.Niettemin was het een geslaagde tocht aan een bij momenten pittig tempo en we legden zonder stoppen,een kleine eetpauze van een paar minuten niet meegeteld, 41 km af.Voor mezelf was ik zeer tevreden dat ik deze afstand had afgelegd in een constant tempo en voor 99% offroad.
Leuk en voor herhaling vatbaar.

Luc

|
Met Vincent naar Kasterlee
Vandaag ben ik met Vincent gaan mountainbiken in Kasterlee.We hebben de blauwe en groene route gereden waarbij we 27 km bosroute verteerden.Dit was veeeel beter dan in Lille.Veel technischer,afwisselend en gewoon leuk.De zandgrond lag er gelukkig vrij droog en goed berijdbaar bij.Vincent doet dat goed,zowel fysiek als technisch. Geslaagde tocht!.
|
Rood in Lille
Zondag ben ik terug naar De Lilse Bergen geweest om de rode route te rijden.Deze was toch iets meer uitdagend en technischer dan de blauwe,maar voor de geharde mtb'er waarschijnlijk slechts een mooi oefenparcourtje. Zelf vond ik het een onderhoudende tocht,maar ik heb nog veel te leren.

Luc
|
Fietstochtje met Vincent
Vandaag ben ik samen met Vincent mijn nieuwe fiets gaan testen in de Lilse Bergen.Daar is een centrale startplaats van 3 Bloso-mountainbikeroutes.Wij kozen voor de blauwe route van 16 km. Blauw zou moeten staan voor een gemiddelde moeilijkheidsgraad,waar groen voor de beginners is en rood voor de ervaren mtb'er.
Alhoewel Vincent en ik nauwelijks ervaring hebben in mtb,kan je de blauwe route moeilijk beschouwen als een veeleisend parcour.Ook al rijdt je voor 90% offroad,de meeste stukken zijn niet bepaald van een hoge moeilijkheidsgraad,om het woord saai niet te moeten gebruiken.Hiermee wil ik niet gezegd hebben dat het geen mooie route is,maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat een echte mtb'er hier zijn gading vindt.Laat ons zeggen dat je vooral je conditie kan trainen. De rode route is voor een volgende keer: hopelijk biedt die wat meer uitdaging.
Wat mijn fiets betreft,dat viel 100% mee.Je voelt wel degelijk het verschil als je wat meer geld spendeert aan kwaliteit.Alleen met de spd pedalen heb ik nog wat moeite.Ik moet nog wat zoeken om mijn schoenen snel vast te klikken,maar dat verbetert wel als ik meer met de fiets rij.
Afspreken met Johan is de volgende stap,dat zal iets pittiger worden vrees ik.

Luc
|
Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen.
Zoals eerder vermeld waren we met Jana's verjaardag gaan eten met Guy en Tammi. Guy is een jarenlange vriend van ons en een oude schoolkameraad van mij. We zaten samen in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen. Hij studeerde uiteindelijk als dokter af in Antwerpen en bouwde een medische carrière uit in de States,meer bepaald in North Carolina.Hij leerde er ook zijn vrouw Tammi kennen.We hielden altijd contact en hij bleef een dierbare vriend voor ons.In 1991 maakten we zelfs een prachtige en onvergetelijke reis naar NC,een vakantie om nooit meer te vergeten.
Nu en dan komt hij nog eens op bezoek in België.Daar hij een verwoed fietser is had hij het plan opgevat om deel te nemen aan de Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen en dan nog wel voor de volledige afstand van 260 km! Daarom had hij ons verzocht om tijdens zijn deelname Tammi op te vangen en hem een beetje logistieke en morele steun te geven.
Zo gebeurde het dat wij ons(Luc,Katia en Tammi)op 1 april(geen grap!) op de eikenberg bevonden om Guy daar een eerste keer te treffen.Daarna volgden we hem tot aan de aankomst om hem nog wat steun te bieden indien nodig.Het landschap in de streek rond Oudenaarde was wondermooi ,maar voor de renners aartsmoeilijk met al die bulten en bultjes.Spijtig genoeg heb ik niet veel goede foto's kunnen nemen daar ik mijn aandacht moest besteden aan het maneuvreren van de auto tussen verschillende groepen renners op de smalle kronkelige wegen.Toch een paar foto's om de sfeer weer te geven.

DSC01507

Guy was gestopt bij een inwoner langs de route die als een barmhartige Samaritaan water aan het uitdelen was aan dorstige renners.

DSC01502

Wachten op de Eikenberg tot Guy passeert.

DSC01511

Sfeerbeeld van de aanloop naar de Muur van Geeraartsbergen.
|
Gelijkspel,eerste plaats en scoren!
Het was weer een bewogen sportweekeinde:

Vincent speelde een belangrijke wedstrijd tegen Kapellen. Bij winst kon men zaalkampioen worden.Het werd echter een gelijkspel en ik vond Vincent niet goed spelen.5-5 was de eindstand. Vincents rechtstreekse tegenstander kon tweemaal scoren en in de tweede helft werd hij zelfs vervangen.Volgende keer meer inzet Vincent!

In de trofee Abbe Jacobs op manège St. Hubert reed Jana weer een uitstekende E8 proef. Ze eindigde eerste op 46 deelnemers met bijna 73 %.Een schitterende score! Hiermee verstevigd ze uiteraard haar eerste plaats in het eindklassement. In de E5 proef werd ze ook nog zesde op een twintigtal deelnemers en was hiermee nog juist geklasseerd. Uitstekend gewerkt Jana!

Zelf won ik met Sac de uitwedstrijd op Dam LBC met 2-4. Het was weer een zwaar bevochten zege op het scherp van de snee.Ik stond op de juiste plaats om de 0-3 te scoren,maar we lieten de tegenstander nog met twee doelpunten terug in de wedstrijd komen.Gelukkig werd er nog gewonnen,maar we hadden na afloop toch een ongemakkelijk gevoel.Enfin,de drie punten zijn binnen.

Luc
|
Mooie overwinning.
Vandaag met Sac een moeilijke verplaatsing tot een goed einde gebracht.We versloegen Deurne Alvo,een beenharde en agressieve ploeg,met 1-2.Twee rode kaarten en verschillende opstootjes,meer hoef ik niet te vertellen om duidelijk te maken dat het weer een bewogen wedstrijd was.Maar de punten zijn binnen en ze zijn verdiend want we speelden een goede match.Alleen hebben we weer veel kansen laten liggen.

Ook Vincent was in goede doen. Hij won zijn wedstrijd zaterdag tegen Hoboken 2000 met 9-5. Het werk liet mij toe om nog eens te gaan kijken en ik vond hem een sterke wedstrijd spelen tegen een snelle rechtstreekse tegenstrever.

Luc

|
Sport op zondag
Slecht weekend op sportief gebied.
Vincent verloor met de scholieren zijn wedstrijd met 8-4. Ik zelf verloor met Sac de wedstrijd tegen Rico-Hubertus met 4-2 ondanks veldoverwicht gedurende de hele wedstrijd.Zij waren alleen dodelijk efficient.

Luc

|
Sport op zondag
Vincent had al vroeg een wedstrijd tegen Groen-Wit,maar spijtig genoeg werd er verloren met 5-9.

Zelf moest ik de eerste wedstrijd na de winterstop spelen tegen Pergola United en eindelijk hebben we nog eens kunnen winnen met 4-2.Eerst kwamen we in de tweede helft op voorsprong met 3-0,maar omdat we dat wat saai vonden lieten we de tegenstrever terugkomen tot 3-2. Gelukkig scoorde de Witte in de laatste minuut de 4-2.
Voor mij persoonlijk was het een wedstrijd in mineur,daar ik een rode kaart moest incasseren vlak voor rusten.Ik vond me goed in de wedstrijd zitten,maar samen met mijn tegenstrever werd ik dus uitgesloten na wat geduw en getrek. Sad

Luc|